Onze Crush
Onze Crush bestaat uit een Ford F350 XLT DRW 6.7l Diesel truck en een Arctic Fox 1150 truck camper.

Hieronder een paar filmpjes van Crush (klik op de titelbalk of YouTube om groter/full screen te kijken);
Buitenkant / Outside                                                                   Binnenkant / Inside
  

Eerste keer eraf halen / First time unloading

 

Waarom zo'n Ford?
Dat volgt eigenlijk uit de keuze voor de camper, we vonden het merk en de uitrusting van de auto niet het belangrijkste.
We wilden een wat grotere (lees zwaardere) truck camper en toch zonder problemen er mee in de bergen kunnen rijden. Daarom wilden we ook liefst een diesel, wat beiden eisen stelt aan het laadvermogen. Een dieselmotor met bijbehorende versnellingsbak weegt namelijk (veel) meer dan een benzine motor en het totaal toegestaan gewicht van de auto verandert niet, dus een diesel kan minder lading meenemen.

Ford heeft gewoon het grootste toegestane totaal gewicht van de grote trucks, 14.000lb, 6.350kg, en ook het grootste laadvermogen, dus is het een Ford geworden. Qua uiterlijk, uitrusting en prijs zit er niet enorm veel verschil tussen de merken (Ford, GMC, Dodge en Chevrolet).

We hebben de grootste cabine gekozen, een Crew cab.
We wilden een goede mogelijkheid hebben om iemand op visite te hebben, maar ook zo veel mogelijk ruimte hebben voor extra bergruimte, zoals onhandig grote dingen als stoelen en een tafel voor buiten.
Daarnaast is de overhang van de campers ook vaak zo groot als een Crew cab cabine.

De uitrusting vonden we minder belangrijk, maar 4x4, all terrain banden, metallic lak, cruise control, verwarmde en uitschuifbare buitenspiegels, een 200amp dynamo en zo wilden we graag wel hebben, vandaar dat we een XLT uitvoering hebben gekozen met een paar opties.
Daarnaast heeft de diesel uitvoering ook een Engine brake, wat erg gemakkelijk is in de bergen. Dit voorkomt dat je veel moet remmen de berg af met de ruim 6.000kg zware combinatie.

Waarom zo'n Arctic Fox?
We wilden niet een camper. Altijd je hele hebben en houden mee en niet altijd de kleine (berg)weggetjes kunnen nemen en moeilijker op krappe, beboste camping kunnen staan.
We wilden ook niet meer een caravan. Met een aanhanger kun je niet zomaar kleine weggetjes inrijden, zonder dat je weet of je ergens kunt keren en het opzetten van een caravan kost relatief toch vrij veel moeite.

We wilden iets dat compact genoeg is om blind kleine (berg)weggetjes in te kunnen rijden, eigenlijk klaar is als je op een camping aan komt en wat je soms ook op de camping achter kunt laten als je langer op één plek blijft.
En dat is een Truck Camper.

We hebben eerst naar een Eagle Cap 1160 gekeken, met twee Slide outs en de mogelijkheid voor relax stoelen en 32" TV scherm.
Maar verrassend genoeg is er eigenlijk geen truck die een dergelijke truck camper qua gewicht kunnen vervoeren, geen idee hoe mensen die een dergelijke camper hebben daar mee omgaan.
Ook bleken de relax stoelen minder praktisch en was de zithoek zo smal dat er niet gemakkelijk gezeten kon worden en het bed ervan te klein was voor een volwassene.
De Arctic Fox 1150 met een Slide out is een stuk lichter en is op de relax stoelen na qua uitrusting vrijwel gelijk aan de Eagle Cap 1160. En daarnaast ook beter geprijsd met toch een goede kwaliteit volgens de recensies.

 

Uitrusting in loop van de tijd, van recent tot ouder.

2018
Aangeschaft dit jaar.

2017
Aangeschaft dit jaar.

 

2016
Aangeschaft dit jaar.
De Ford F350 XLT DRW 6.7l Diesel truck gekocht bij Mark Stooshnoff van Orchard Ford Sales in Kelowna, British Columbia, Canada. Als opties hebben we genomen;

 

De Arctic Fox 1150 Dry bath truck camper gekocht bij Allan Greely van Tom's Camperland in Mesa, Arizona, USA. Als opties hebben we genomen;